Recepten / Instructies

De maaltijden die u bij ons kunt bestellen zijn eenvoudig thuis op te warmen of af te maken.

  • De soepen:  3 minuten opwarmen in de magnetron op 800 watt vermogen, óf gewoon even in een pannetje.

  • Caponata & fregola / Pappardelle: 2-3 minuten opwarmen in de magnetron op 800 watt vermogen.

  • Pofaardappel:  2-3 minuten in de magnetron op 800 watt vermogen.
  • Lamsstoof / kalfswang:  Het vlees is helemaal voorgegaard, u hoeft alleen een paar gaatjes in het zakje te prikken. Vervolgens 1-2 minuten opwarmen in de magnetron op 800 watt vermogen. Óf even bakken in de pan.
  • Confit de canard: U kunt óf het zakje in een pan met water tegen de kook aan 10 minuten verwarmen, óf de eendenbout in een ovenschaal 15-20 minuten in de oven (evt met grill) verwarmen, voor een knapperige huid.
  • Pietermanfilet:  Wij hebben de vis voor u schoongemaakt en voorbereid. U hoeft deze alleen nog even 10 minuten in de oven op 160 graden te verwarmen.
  • Hete bliksem & spek: U kunt beide in het zakje in heet water verwarmen óf gaatjes prikken en 3-4 min in de magnetron op 800 watt vermogen.
  • Lasagne/quiche: De lasagne kan in het bakje, zonder deksel, de oven ingeschoven worden. De Quiche in de vorm. 20-25 min op 180 graden.
  • Boeuf Bourguignon: Deze kunt u in het bakje, zonder deksel, zo de oven inschuiven. 15-20 min op 160 graden. De aardappeltjes kunt u in een pannetje water met zakje en al opwarmen, óf mee in de oven. Maar dan wel zonder plastic.

Stappenplan voor het bereiden van een voorgegaard stuk vlees zoals Côte de Boeuf of een mooie entrecôte:

  1. Het vlees liefst 1 à 2 uur van te voren uit de koelkast, dit is geen probleem vanwege het vacuüm.
  2. Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier.
  3. BBQ op zo’n 200 graden, of een gloeiend hete pan met neutrale olie.
  4. Een minuut of 2 aan iedere kant. Een dik stuk vlees als Côte de Boeuf mag gerust wat langer, een minuut of 3/4. Op de bbq een mooie grill ruit, of in de pan mooi bruin bakken. In de pan voegt u de laatste minuut wat boter erbij, vervolgens afblussen met rode wijn. Nu kunt u ook de kruiden als tijm of rozemarijn toevoegen, gewoon in z’n geheel erbij. Zo heeft u gelijk een mooie jus.
  5. Vervolgens het vlees een minuut of 3-4 laten rusten ingepakt in aluminiumfolie.
  6. Peper en zout op het vlees en… Bon appetit! 😋

Zo bakt u de perfecte zwezerik:

  1. Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier.
  2. Stort het bakje bloem leeg op een bord of schoteltje.
  3. De zwezerik aan beide kanten wat zouten en in de bloem leggen.
  4. Haal de zwezerik door de bloem en klop hem goed af, zodat er geen klontjes bloem aan blijven zitten.
  5. Leg de zwezerik in een hete pan(liefst anti aanbak!) met een neutrale olie. De zwezerik mag mooi bruin worden op middel tot hoog vuur, tijdens het bakken een aantal keer omdraaien.
  6. Uit de pan even deppen op een keukenpapiertje, et voilà! 😋

Instructies voor het bereiden van de voorgegaarde kreeft:

  1. Voorverwarmen. De BBQ een graad of 160, geen vlammen. De oven ook zo rond 160 graden, of in een pan met neutrale olie op middelhoog vuur.
  2. Op de BBQ: Leg de kreeft in de schaal op het rooster en na een minuut of 2/3 wanneer de kreeft warm begint te worden, kunt u het vlees insmeren met de kruidenboter.
    In de oven: Op de grill houden tot de kreeft warm genoeg is en dan insmeren met de kruidenboter.
    In de pan: Pas op met teveel hitte, het vlees kan snel droog worden. De kreeft zachtjes verwarmen, dan met de kruidenboter insmeren.
    Bon appetit!  🦞 😋